2020.évi programjaink


2020.03.13
Helyszín: Nemzeti Sírkert Budapest
1848 Március 15 megemlékezés

1848. március 15-i megemlékezés a Nemzeti Sírkertben. 48-as hősök emlékhelyeinek felkeresése, koszorúzása.


2020.04.17
Helyszín: Mende
Ifjúsági vezetők találkozója

Ifi vezetők felkészítése az éves programokra, tapasztalatcsere, vezetői próbák feladatainak frissítése, újragondolása.


2020.05.23
Helyszín: Buda
Fel Budára hagyományőrző találkozó

Budavár visszafoglalásának 171. évfordulójára való emlékezés egy történelmi játék keretein belül. Buda várának, a magyar történelem kiemelten fontos történelmi eseményének élményszerű megismerésére nyílik lehetőség. A résztvevők megismerik a főváros egyik legszebb, legjelentősebb pontját. A játék végén gyerekek kitüntetéseket vehetnek át az éves munka alapján csapatvezetői javaslatra.

2020.06.04
Helyszín: Boldogkőváralja-Hollóháza
Zemplén expedíció

Egyesületi és társszervezeti tagok társaságában a "Zemplén felfedezése Boldogkőváraljától a Trianoni határig"A túra útvonala a kéktúra befejező szakaszát érinti. A Trianoni határon megemlékezünk a szerződés aláírásának 100. évfordulójáról. Az expedíció során több történelmi korszak emlékeivel, a Zemplén néprajzi és kulturális értékeivel ismerkednek meg a résztvevők. A helyi szervezetek, múzeumok bevonásával szervezzük a kirándulás programjait.

2020.06.17
Helyszín: Sárospatak, Felsőszeli, Geges
Örökségcsere

Közel egy hetes programon, egymás szülőföldjén a helybeli gyerekek mutatják be a többieknek szülőföldjük értékeit. A helyszínek - Sárospatak, Felsőszeli, Geges - lehetővé teszik, hogy a trianoni határokon átlépve, a felvidéki és erdélyi magyar területekkel is megismerkedjenek a résztvevők, ezáltal a magyarlakta területek összetartozásának érzését erősítsék.

2020.07.27
Helyszín: Sárospatak
Vezetőképző tábor

"Trianon 100" elnevezésű vezetőképző táborunk, amire valamennyi itthoni és határon túli csapataink meghívásra kerül. Táborunkba 80 főt várunk. Felnőtt vezetők részére működni fog a vezetőképző kollégium. Itt tartjuk éves közgyűlésünket és megemlékezünk Szövetségünk 30. évfordulójáról is

2020.08.01
Helyszín: Sárospatak
Száz év, száz kép

A Száz év, száz kép c. fotópályázatunk - a nemzeti összetartozást erősítő eseményekről - értékelése, beérkezett pályamunkák díjazása, kiállítás a beérkezett anyagokból. Egy éven át van lehetőségük az érdeklődőknek fotókat küldeni szülőföldjük értékeiről, számukra fontos helyekről, az otthonukról. Az online vagy postai úton beküldött képek adják a pályázat anyagát.